17/03/2019

Turul Masivului Ceahlau 2019

Turul Masivului Ceahlau 2019

   Turul Masivului Ceahlău este un concurs Cross Country Marathon, care va avea loc în luna Septembrie 2019, fiind penultima etapă din Cupa Moldovei. Ideea concursului este aceea de a parcurge un traseu care înconjoară masivul, cu punct de plecare/sosire în Stațiunea Durău, o localitate cu o așezare geografică deosebită. În același timp dorim să aducem iubitorii ciclismului montan în zona plină de poveste a Ceahlăului, muntele emblematic din Carpații Orientali.

   Un astfel de traseu nu are prea multe opțiuni, fiind o singură zonă care putea fi folosită pentru a trece peste munte, însă una foarte frumoasă și sălbatică, cuprinsă între Poiana Stănile și Drumul Axial din Izvorul Muntelui. Această parte a traseului trece prin Poiana Stănile, parcurge pădurea pe un single trail sinuos, ajunge in Poiana Văratec cu vedere către Turnul lui Budu și Ana, după care te bucură cu priveliștea din Poiana Maicilor cu vedere către peretele terasat al Ocolașului Mic.

Traseul lung are 66 km cu 2100 m diferență de nivel, iar traseul scurt 50 km și 1430 m diferență de nivel, ambele punctând zona tehnica în coborâre dintre Poiana Maicilor și Axial Izvorul Muntelui. Începând din 2018 organizăm Tura Family, dedicată celor mici.  

Detalii suplimentare pe site-ul evenimentului.

Distanta: appx 66 km, revenim cu detalii despre elevatie 

Indice traseu pentru acordare puncte: disponibil pe 30 septembrie

Distanta: appx 50 km, revenim cu detalii despre elevatie 

Indice traseu pentru acordare puncte: disponibil pe 30 septembrie

Clasament puncte etapa

Punctele obtinute se vor afisa dupa finalizarea cursei si validarea rezultatelor de catre toti arbitrii.