fbpx
17/03/2019

Regulament MTB Cupa Moldovei 2019

1. Prezentul regulament se aplica exclusiv in cadrul competiției Cupa Moldovei MTB fara a anula regulamentele individuale ale fiecărei competiții.

2. Ediția 2019 a Cupei Moldovei este formata dintr-un număr de 9 etape, după cum urmează:

  1.  11 Mai, Orheiul Vechi XCM
  2.  19 mai, VeloPower MTB EPIC CHALLENGE 2019
  3.  1 iunie, MTB Dragomirna
  4.  15 iunie, Bucovina MTB
  5.  13 iulie, MTB Roman Maraton
  6.  17 august, MTB Maratonul Nordului
  7.  7 septembrie, Marathon MTB Bicaz
  8.  28 septembrie, Turul Masivului Ceahlau XCM
  9.  5 octombrie, 7 MTB Real Sports

3. La finalul Cupei Moldovei se vor premia cei mai buni sportivi masculin și feminin (amatori sau profesioniști ) in funcție de numărul de puncte totale obținute din etape. Punctele se acordă tuturor concurenților care termină cursa in timpul maxim impus de organizator.

4. Pentru a fi eligibil să primească premiul, sportivul trebuie sa participe la cel puțin 5 din cele 9 etape, indiferent de traseul ales (traseu scurt/lung, profesioniști/amatori)

5. Pentru a exista șanse egale alocarea punctelor se va efectua după un algoritm detaliat in anexa 1 a prezentului regulament.

6. După fiecare etapă, punctele etapei vor fi afișate în pagina dedicată etapei, pe site-ul cronometrajonline.ro, iar punctele totale obținute vor fi afișate în pagina dedicată Cupei Moldovei de pe cronometrajonline.ro.

7. Algoritmul de acordare puncte este gândit pentru a nu fi discreționar și să asigure recompensarea celor mai buni sportivi participanți, fara a crea totodată discrimari.

8. Fondul de premiere este de minim 2000 de euro, fiind alocat de catre sponsorul principal al editiei, Asociatia Real Sports Iasi. Poate fi suplimentat pana la finalul competitiei in functie de generozitatea sponsorilor si partenerilor. Se vor premia concurentii care aduna cele mai multe puncte (masculin si feminin). Premiile se impoziteaza conform prevederilor Codului Fiscal.

ANEXA 1. prezentare algoritm alocare puncte

• Fiecare concurs individual (etapă) va avea un indice aferent fiecărui traseu. Indicele de traseu este obținut raportându-se la următoarele componente ale unui traseu: Lungime traseu, notată cu L, Elevație traseu, notată cu H, număr de concurenți validați pentru fiecare traseu notat cu NR 
• Formula de calcul indice traseu este:
INDICE TRASEU (prescurat IT)= (L+ H/100)x10+NR
L= lungimea oficiala a traseului de pe gps, track oficial
H= diferenta de nivel a traseului de pe gps, track oficial
NR= număr concurenți validați pentru traseu după finalizarea inscrierilor

• In afara indicelui traseu vor exista coeficienții de dificultate care diferențiază traseele și implicit punctele alocate . Acești coeficienții sunt CL și CH. Ei se calculează după următoarea formulă
CL= L traseu lung/ L traseu scurt
CH= H traseu lung/ H traseu scurt
In cazul traseului lung, CL =1 și CH=1 deoarece traseul lung este folosit ca etalon al evenimentului.

• Punctele individuale se acordă fiecarui concurent impartind timpul obtinut la indicele cursei si la coeficientul CH si CL aferent traseului la care a participat. Pentru a nu avea in calcul mii de puncte se împarte totul la 100.

Puncte concurent= Timp obținut concurent / INDICE TRASEU / CH / CL /100.